Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!
Proiectul constă în accesul la informații de calitate privind modul de prevenire și răspuns la violența de gen, pentru adolescenții și tinerii ucraineni refugiați în România. În plus, vom oferi femeilor, fetelor și băieților ucraineni, victime ale violenței acces la servicii integrate de calitate.
Acest proiect este implementat cu sprijinul UNICEF. Prin acest proiect ne propunem să asigurăm unui număr de cel puțin 1500 de refugiați ucraineni, femei și adolescenți (băieți și fete) aflați în prezent în București și județul Ilfov, accesul la informații de calitate privind modul de prevenire și răspuns la violența de gen.
În plus, vom oferi femeilor și fetelor și băieților ucraineni victime ale violenței acces la servicii integrate de calitate, inclusiv: consiliere juridică/asistență/reprezentare în fața instanței, suport psihologic (suport individual și de grup), suport socio-medical, acces la sănătate și referire către instituții responsabile din România.
[RO] Violența de gen este o gravă încălcare a drepturilor fundamentale ale omului, care perpetuează stereotipuri legate de roluri atribuite femeilor și bărbaților în baze culturale, și care neagă demnitatea …
[RO] Evaluează acum: Răspunde-ți sincer la întrebările de mai jos și decide dacă ești într-o relație sănătoasă bazată pe egalitate și respect sau într-una care s-ar putea să îți facă rău:Exercițiu …
[RO] A fi în siguranță, atât noi, cât și cei apropiați nouă, înseamnă a recunoaște din timp acele semne și comportamente nesănătoase care ne pot face vulnerabili și ne pot …
Contextul actual ne pune față în față cu o nouă realitate cruntă în care războiul accentuează formele distincte de violență împotriva femeilor și copiilor în special. Pe măsură ce încearcă …
[RO] Ascultă fără să judeci: pentru cineva care a trecut printr-un abuz, recunoașterea problemei este primul pas către vindecare. Pregătește-te să ai răbdare, să fii empatic/ă și să nu te lași …
[RO] Planul de siguranță: Cunoaște semnele declanșatoare ale abuzului și stabilește un cod (cuvânt sau un semnal) pentru a-i avertiza pe copii, prieteni sau vecini că ești în pericol, iar ei …
[RO] În România există două instrumente de protecție a victimelor violenței domestice,respectiv: ordinul de protecție provizoriu (OPP) – emis de polițist ordinul de protecție (OP) – emis de judecătorDacă ești victima unui …
Date de contact
Telefon mobil: 0736 380 879 / 0733 948 296 [pentru limba rusă]
Telefon fix: 021 210 89 62
Fax: 021 210 50 15 / 0372 878 008
E-mail: contact@asociatia-anais.ro