Luni – Vineri: 09.00 – 17.00
0736.380.879

Apasă aici dacă vrei să ieși rapid din pagină!

EXIT

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Text explicativ pentru butonul Click sau tasta ESC

am înțeles

De ce să donezi?

Banii reprezintă cea mai utilă formă de ajutor. Fiecare proiect implică persoane care au nevoi specifice și necesită ajutor de natură diferită, de la caz la caz. Banii ne permit să gestionăm resursele personalizat pe fiecare caz în parte, luând deciziile de alocare a acestora evaluând cel mai scurt drum pentru soluționarea problemei. Îți punem la dispozitie metode diverse de transmitere a banilor și nu uita că orice sumă este mai mult decat binevenită!

Persoane fizice

Când?

DATA LIMITĂ de depunere este 25 mai (depunere personala sau data poștei)

Cum?

Poți descărca formularul precompletat cu datele noastre și după completare poți să:

Îl trimiți la sediul nostru până la data de 15 mai cel mai târziu, pentru adresă ne puteți contacta la 0736380879

Îl transmiți prin poștă direct la administația fiscală de domiciliu, gasiti adresele aici https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/telefoane_judete/Regiuni.htm

Îl depui personal la administrația fiscală de domiciliu
Completează formularul în 3 pași simpli

Cine?

Declarația 230 se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor și/sau venituri din pensii din România și dispun asupra destinației sumei reprezentând 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și asimilate salariilor și/sau veniturile din pensii, pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii și a unităților de cult;

Formularul se depune și de către persoanele fizice care realizează venituri din salarii și/sau pensii din străinătate, impozabile în România, conform legii.

Direcționarea celor 3,5% pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult nu reprezintă o donație ci dispunerea direcționării procentului respectiv din banii deja colectați de către stat în anul fiscal anterior. Dacă nu completați și depuneți declarația 230 banii rămân în continuare la stat și sunt folosiți în alte scopuri.

Persoanele fizice care realizează venituri din alte surse (exemplu venituri din activități independente, venituri din contracte de activitate sportiva, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din asocierea cu o persoana juridica, venituri din cedarea folosinței bunurilor, venituri din activități agricole, silvicultura si piscicultura, venituri din investiții) și au obligația să depună declarația unică pot alege să direcționeze același procent de 3,5% prin completarea cu datele Asociației a secțiunii corespunzătoare. Termenul de depunere este 25 Mai 2023.


Persoane juridice

Legea sponsorizării 32/1994 și Codul fiscal permit societăților comerciale plătitoare de impozit pe profit, precum și celor care sunt plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor să ofere sponsorizări și să beneficieze de facilități fiscale, în anumite condiții prevăzute de lege.

Sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe profit / impozitul pe veniturile microîntreprinderilor în limitele prevăzute de Codul fiscal. Ca sumele aferente sponsorizărilor se fie scăzute din impozitul pe profit / impozitul pe veniturile microîntreprinderilor ONG-ul către care se direcționează sponsorizarea trebuie să fie înscris (la data semnării și înregistrării contractului) în Registrul entitatilor/Unităților de cult https://www.anaf.ro/RegistrulEntitatilorUnitatilorCult/

IMPORTANT DE ȘTIUT
Pentru a fi inclus în calculul impozitului pe anul respectiv, contractul de sponsorizare trebuie încheiat înainte de sfârșitul anului calendaristic, iar plata trebuie efectuată până la finele anului.

Pași de urmat

1. Completarea și semnarea contractului de sponsorizare, care apoi este înregistrat în contabilitate.
2. Efectuarea transferului bancar în contul Asociației menționat în contract.
3. Informarea ANAF prin depunerea declarației informative cu privire la beneficiarii sponsorizărilor (Formularul 107), termen de depunere 25 iunie a anului următor.

Descarcă contractul de sponsorizare

COMPANIA NU A DIRECȚIONAT IMPOZITUL PE ANUL RESPECTIV?
Ultimele modificări aduse în Legea Sponsorizării permit companiilor să redirecționeze până la maxim 20% din impozitul pe profit datorat statului sau din impozitul pe venit (în cazul microîntreprinderilor) către un ONG pe care vor să îl susțină și în situatia în care nu s-a efectuat sponsorizarea în cursul anului, conform legii.
Direcţionarea poate fi facută prin depunerea formularului ANAF 177 „Cerere privind redirecţionarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microîntreprinderilor” – 107 – Actul normativ care reglementează utilizarea formularului –
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/OPANAF_1679_2022.pdf, în termen de maximum 6 luni de la data depunerii declaraţiei anuale de impozit pe profit/ impozit pe veniturile microîntreprinderilor.

Pași de urmat

1. Semnarea unui contract cu organizația non-profit către care se direcționează sponsorizarea cu mențiunea (exemplu) în contractul de sponsorizare ”Plata se face de către Autoritatea fiscală în baza Formularului 177” .
Dacă nu se cunoaște suma exactă se poate menționa în contract la ”valoarea sponsorizării” direcționarea a până la 20% din valoarea impozitului. Se va vira suma ce reprezintă 20% din valoarea impozitului doar dacă nu s-au efectuat deja cheltuieli cu sponsorizările în perioada respectivă. Dacă s-au efectuat, atunci se poate direcționa doar suma ce rămâne ca diferență între cei 20% și cheltuielile deja efectuate cu sponsorizarea în anul respectiv.
2. Completarea și depunerea la ANAF a Declarației 177 prin intermediul căreia se arată că se vor direcționa banii către respectiva organizașie non-profit.
3. ANAF va vira sumele către ONG-ul desemnat în termen de 45 de zile (dacă cererea este aprobată, iar compania are impozitele plătite la zi).

Descarcă contractul de sponsorizare

alt-form

Donează online

Ce sumă dorești să donezi?

20 lei40 lei60 lei80 leisumă personalizată

Donează direct în cont

Banca Comercială Română

IBAN – RON – RO14RNCB0088156999830001
IBAN – Euro – RO30RNCB0088156999830004
Cod fiscal 29523440
SWIFT – RNCBROBU
BIC – RNCB