Luni – Vineri: 09.00 – 17.00
0736.380.879

Apasă aici dacă vrei să ieși rapid din pagină!

EXIT

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Text explicativ pentru butonul Click sau tasta ESC

am înțeles

Direcții de acțiune

Rectangle 88

Furnizarea și dezvoltarea de servicii sociale destinate victimelor violenței domestice

Află mai multe
Rectangle 88 (1)

Educație și informare

Află mai multe
Rectangle 88 (2)

Advocacy și conștientizare

 

Află mai multe
Rectangle 88 (3)

Implicare activă pentru modificarea și îmbunătățirea legislației în domeniul violenței împotriva femeilor și fetelor

Află mai multe

Asociația ANAIS

Asociația ANAIS, înființată în 2011, are ca scop promovarea egalității de gen, respectarea și apărarea drepturilor femeilor, copiilor și tinerilor, activând în vederea sprijinirii victimelor violenței domestice atât prin dezvoltarea de servicii, cât și prin implicarea la nivel de politici publice în domeniu, acționând pentru modificarea legislației și pentru identificarea unor instrumente legislative adecvate nevoilor victimelor.

Planul strategic al Asociației ANAIS 2021 - 2024

Cunoaște echipa

Rectangle 26(6)

Psihologi/psihoterapeuți

Echipa noastră de psihologi și psihoterapeuți este acreditată de către Colegiul Psihologilor din România (COPSI). Oferim suport și consiliere psihologică într-un mediu confidențial, lucrând în același timp și cu alți furnizori de servicii din cadrul asociației pentru a asigura o intervenție pe caz holistică și integrată. Respectăm principiul conform căruia femeile victime ale violenței vor lucra doar cu terapeuți femei, întrucât ajută la crearea unui cadru de siguranță. Încurajăm formarea continuă și participarea la cursuri de dezvoltare pentru membrele echipei. 

Rectangle 26(4)

Traineri

Echipa Anais este formată din psihologi, psihoterapeuti și avocați cu experiență în domeniul violenței domestice. Organizăm sesiuni de informare adaptate nevoilor specifice ale fiecărui grup sau organizație, prin intermediul căreia pot beneficia de informații și instrumente practice pe care le pot aplica mai apoi în situații reale. 

Rectangle 26(5)

Avocați

Colegii/colegele noastre înțeleg nevoia de confidențialitate și știu cum să abordeze beneficiarele astfel încât acestea să se simtă înțelese și susținute. Specializați în aceste spețe, avocații ANAIS au atribuții în a explica ce drepturi are o persoană aflată într-o situație de violență, cum se obține un ordin de protecție, iar la nevoie, o pot și însoți și în audierile judiciare sau o pot reprezenta în instanță. 

Avocații noștri sunt angajați în lupta pentru drepturile victimei și în încurajarea justiției, și sunt dedicați să ajute victimele să își recâștige controlul asupra vieții lor.

Rectangle 26(3)

Voluntari

Voluntariatul poate fi o modalitate valoroasă de a face o diferență în viața altor oameni și de a contribui la construirea unei comunități mai bune. Pentru că victimele violenței au nevoie de sprijin specializat pe termen lung din partea unor specialiști cu experiență, nu implicăm voluntarii direct în serviciile de consiliere psihologică/asistare în instanță. Însă există mereu alte moduri prin care oricine se poate implica în organizație. Iată câteva exemple: 

  • participarea la campanii de sensibilizare și educație publică
  • organizarea de evenimente caritabile pentru a strânge fonduri pentru programe de sprijin pentru victime
  • oferind sprijin administrativ pentru organizațiile care oferă servicii pentru victime
  • ajutând la crearea și distribuirea de materiale informative și de resurse pentru victime

 

Toți angajații noștri respectă politicile PSEA/ Safeguarding.

Asociația ANAIS se angajează să mențină un grad ridicat de conduită etică în rândul personalului, angajaților, contractorilor, membrilor fondatori și ai consiliului director, consultanților, voluntarilor și a altor persoane care lucrează în numele ANAIS.

Află mai multe

Tel: 0736.380.879/ 021.210.89.62
+40733 948 296 (pentru limba rusă)
Luni – Vineri : 09.00 – 17.00



    Ilustratii-Anais-HP-mailbox 2

    Colaborări

    În țară

     

     

     

    La nivel național facem parte din „Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor” alături de peste 20 de organizații.

     

     

    Local

     

    La nivel local avem campanii de informare, educare și conștientizare a drepturilor omului, nondiscriminare și tratament egal. Avem disponibil numărul de telefon 0736.380.879, destinat persoanelor care fac parte din rândul victimelor violenței domestice și se simt discriminate. Un expert va prelua apelul și îl va consilia în vederea depășirii acestei situații.

    Internațional

    Din dorința de a alinia România la standardele europene, fie că vorbim de educație, informare sau servicii sociale ne-am alăturat rețelei europene WAVE – Women Against Violence Europe, din care facem parte ca și membru activ. Sprijinim inițiativele și programele organizațiilor internaționale precum Vital Voices, Global Rights for Women, Avon Foundation, alături de care am colaborat pentru desfășurarea și implementarea unor acțiuni și proiecte locale ce au vizat România.