Luni – Vineri: 09.00 – 17.00
0736.380.879

Apasă aici dacă vrei să ieși rapid din pagină!

EXIT

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Text explicativ pentru butonul Click sau tasta ESC

am înțeles

Ce este violența?

Violența este orice inacțiune sau acțiune intenționată de violență fizică, sexuală, psihologică, economică, socială, spirituală sau cibernetică, care se produce în mediul familial sau domestic ori între soți sau foști soți, precum și între actuali sau foști parteneri, indiferent dacă agresorul locuiește sau a locuit împreună cu victima.

Formele violenței

Rectangle 88

Violența fizică

Vătămarea corporală ori a sănătăţii prin lovire, îmbrâncire, trântire, tragere de păr, înţepare, tăiere, ardere, strangulare, muşcare, în orice formă şi de orice intensitate, inclusiv mascate ca fiind rezultatul unor accidente, prin otrăvire, intoxicare, precum şi alte acţiuni cu efect similar, supunerea la eforturi fizice epuizante sau la activităţi cu grad mare de risc pentru viaţă sau sănătate şi integritate corporală.

Rectangle 88(1)

Violența psihologică

Impunerea voinţei sau a controlului personal, provocarea de stări de tensiune şi de suferinţă psihică în orice mod şi prin orice mijloace, prin ameninţare verbală sau în orice altă modalitate, şantaj, violenţă demonstrativă asupra obiectelor şi animalelor, afişare ostentativă a armelor, neglijare, controlul vieţii personale, acte de gelozie, constrângerile de orice fel, urmărirea fără drept, supravegherea locuinţei, a locului de muncă sau a altor locuri frecventate de victimă, efectuarea de apeluri telefonice sau alte tipuri de comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care prin frecvenţă, conţinut sau momentul în care sunt emise creează temere, precum şi alte acţiuni cu efect similar;

Rectangle 88(2)

Violența sexuală

Agresiune sexuală, impunere de acte degradante, hărţuire, intimidare, manipulare, brutalitate în vederea întreţinerii unor relaţii sexuale forţate, viol conjugal.

Rectangle 88(3)

Violența economică

Interzicerea activităţii profesionale, privare de mijloace economice, inclusiv lipsire de mijloace de existenţă primară, cum ar fi hrană, medicamente, obiecte de primă necesitate, acţiunea de sustragere intenţionată a bunurilor persoanei, interzicerea dreptului de a poseda, folosi şi dispune de bunurile comune, control inechitabil asupra bunurilor şi resurselor comune, refuzul de a susţine familia, impunerea de munci grele şi nocive în detrimentul sănătăţii, inclusiv unui membru de familie minor, precum şi alte acţiuni cu efect similar.

Rectangle 88 (3)

Violența socială

Impunerea izolării persoanei de familie, de comunitate şi de prieteni, interzicerea frecventării instituţiei de învăţământ sau a locului de muncă, interzicerea/limitarea realizării profesionale, impunerea izolării, inclusiv în locuinţa comună, privarea de acces în spaţiul de locuit, deposedarea de acte de identitate, privare intenţionată de acces la informaţie, precum şi alte acţiuni cu efect similar.

Rectangle 88(1)

Violența spirituală

Subestimarea sau diminuarea importanţei satisfacerii necesităţilor moral-spirituale prin interzicere, limitare, ridiculizare, penalizare a aspiraţiilor membrilor de familie, a accesului la valorile culturale, etnice, lingvistice ori religioase, interzicerea dreptului de a vorbi în limba maternă şi de a învăţa copiii să vorbească în limba maternă, impunerea aderării la credinţe şi practici spirituale şi religioase.

Ilustratii-Anais-HP-mailbox 2

Violența cibernetică

Hărţuire online, mesaje online instigatoare la ură pe bază de gen, urmărire online, ameninţări online, publicarea nonconsensuală de informaţii şi conţinut grafic intim, accesul ilegal de interceptare a comunicaţiilor şi datelor private şi orice altă formă de utilizare abuzivă a tehnologiei informaţiei şi a comunicaţiilor prin intermediul calculatoarelor, telefoanelor mobile inteligente sau altor dispozitive similare care folosesc telecomunicaţiile sau se pot conecta la internet şi pot transmite şi utiliza platformele sociale sau de e-mail, cu scopul de a face de ruşine, umili, speria, ameninţa, reduce la tăcere victima.

Despre traumă

Trauma este o experiență care suprasolicită resursele unei persoane și poate provoca daune emoționale, psihologice și fizice. Trauma poate avea un impact puternic și durabil asupra psihicului unei persoane, afectându-i capacitatea de a funcționa în viața de zi cu zi. Este important să se ia în considerare traumele atunci când se abordează problemele de sănătate mintală și să se ofere sprijin adecvat pentru cei care au suferit traume.

Ești într-o astfel de situație?
Primește ajutor!

Contactează-ne ( L-V 9:00-17:00 ) la tel. +40 736 380 879 sau trimite-ne un mesaj la contact@asociatia-anais.ro

Rectangle 2655555

Consiliere psihologică și socială

Consilierea psihologică și socială pot fi instrumente puternice pentru o persoană aflată într-o situație de violență domestică. Un asistent social sau un psiholog cu experiență poate oferi sprijin și poate ajuta o persoană să înțeleagă și să gestioneze impactul emoțional al violenței domestice. Astfel, nu ești singură în lupta cu stresul, anxietatea sau depresia cauzate de situația de viață. Specialiștii noștri te pot ajuta să gestionezi emoțiile dificile și să îți redobândești încrederea în sine. Alături de noi, beneficiarele pot explora contextul de viață actual, cum să își întărească rețeaua socială și care sunt cei mai potriviți pași de urmat pentru a duce o viață liniștiă.

Rectangle 26555555

Consiliere juridică

Un avocat poate oferi informații și îndrumare despre drepturile și obligațiile unei persoane în ceea ce privește protecția împotriva violenței domestice și poate asista victima pentru parcurgerea unui demers juridic. Un avocat poate ajuta o persoană să obțină un ordin de protecție sau să asiste/ reprezinte o persoană într-un proces penal împotriva agresorului. De asemenea, poate oferi asistență în obținerea unui ordin de protecție prin care să se dispună evacuarea agresorului din locuința pentru ca victima și copii ei să ramână în casă .

Avocatul Asociației poate ajuta victima să înțeleagă și să gestioneze alte probleme legale care pot apărea în contextul violenței domestice, cum ar fi : divorțul, custodia minorilor, locuința minorilor, pensia alimentară pentru minori, programul de vizită al minorilor cu celălat părinte.
Este important ca o persoană care se confruntă cu o situație de violență domestică să ceară ajutor de la un avocat specializat /sau cu experiență pentru a-și proteja drepturile și interesele în vederea identificării soluțiilor legale adecvate pentru a ieși din situația de violența domestică.

Ce zic beneficiarele?

"Grupurile de suport m-au ajutat să înțeleg nu numai situația în care mă aflam în acel moment, dar și rădăcinile din care provenea, ce era de făcut ca să mă îndrept spre echilibrare emoțională și cum să pot să cresc pe mai departe. Vă voi rămâne permanent recunoscatoare pentru asta ❤"

Anonim

"Grupul de suport este pentru mine o formă de terapie empatică, lipsită de judecată, în care experiența celorlați participanți îți dă forță în vulnerabilitate și în care simți că nu mai ești singură. De asemenea, ajutorul prețios al terapeutului ce ghidează ședințele te aduce într-o zonă sigură în care nu mai simți teamă de a vorbi de lucrurile prin care ai trecut."

Anonim

"M-a ajutat sa îmi depășesc teama, rușinea de a spune ce mi s-a întâmplat, ce simt. Mi-am putut înțelege mai bine, fricile si traumele. Am văzut situații similare, am găsit împreună soluții. M-am simțit acceptată, înțeleasă, în siguranță, am prins curaj. Mulțumesc!"

Anonim

"Energia grupului de suport este cea mai puternică și cu cel mai mare efect benefic pentru mine. Aici am găsit acceptare, înțelegere, empatie în momente sensibile. De aici, prin puterea exemplului, am reușit să-mi găsesc propria forță și mult curaj. Am învățat să iubesc oamenii și să mă iubesc pe mine.
Sentimentul că aparțin și că sunt oameni care empatizează cu trăirile mele, mă ascultă și sunt alături de mine, l-am descoperit în grupul de suport. De fiecare dată când mă gândesc că am un grup care e alături de mine, simt bucurie."

Anonim

"Oameni calzi, buni, sensibili și în același timp puternici. Grupul îți oferă: siguranța că nu ești singură ,încrederea si ambiția să mergi mai departe!"

Anonim

"Pe mine grupul de suport m-a ajutat să mă cunosc, să mă accept ,să fiu mai blândă și intelegatoare cu mine și cu ceilalți ,m-a ajutat să trăiesc cât mai mult în prezent,m-a ajutat să văd câte lucruri am și cât de putine îmi lipsesc si să fiu foarte recunoscătoare oamenilor din viața mea, chiar si celor care nu mai fac parte din ea. Multumesc tuturor.❤️💐"

Anonim

Toți angajații noștri respectă politicile PSEA/ Safeguarding.

Asociația ANAIS se angajează să mențină un grad ridicat de conduită etică în rândul personalului, angajaților, contractorilor, membrilor fondatori și ai consiliului director, consultanților, voluntarilor și a altor persoane care lucrează în numele ANAIS.

Află mai multe

Tel: 0736.380.879/ 021.210.89.62
+40733 948 296 (pentru limba rusă)
Luni – Vineri : 09.00 – 17.00



    Ilustratii-Anais-HP-mailbox 2