Luni – Vineri: 09.00 – 17.00
0736.380.879

Apasă aici dacă vrei să ieși rapid din pagină!

EXIT

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Text explicativ pentru butonul Click sau tasta ESC

am înțeles

Programe și acțiuni

Stop violenței domestice” – Oferim consiliere și îndrumare gratuită victimelor violenței domestice (telefonic, personal, online), consultanță juridică privind drepturile acestora în vederea obținerii ordinului de protecție și consiliere psihologică (individuală și grupuri de suport), reprezentare/asistență în instanță pentru obținerea ordinului de protecție (pentru zona București/Ilfov), toate acestea prin intermediul Centrului de consiliere pentru prevenirea și combaterea violenței domestice. Centrul funcționează fără întrerupere din anul 2012.

Sesiuni de informare pentru specialiști și anajați ai companiilor

Organizăm sesiuni de formare pentru profesioniști (avocați, asistenți sociali, psihologi, ofițeri de poliție, personal care lucrează cu comunitatea de migranți și solicitanții de azil și alții) care lucrează în domeniul violenței domestice sau care

lucrează direct cu grupul țintă. De asemenea, organizăm acțiuni de informare sesiuni de informare/ateliere de lucru despre violența domestică și despre drepturile femeilor drepturile femeilor pentru angajații companiilor care solicit acest serviciu sau pentru alte persoane interesate de acest subiect.

Implicare activă – în acțiuni și demersuri pentru modificarea și îmbunătățirea legislației în domeniul violenței împotriva femeilor, pentru identificarea unor instrumente legislative adecvate nevoilor victimelor și a unor soluții pentru ca acestea să trăiască o viață fără violență atât în mediul public, cât și în cel privat.

Promovăm egalitatea de șanse – între femei și bărbați prin prijinirea ridicării statutului social și creșterea vizibilității femeilor în profesiile și comunitățile lor, acționând pentru combaterea violenței împotriva femeilor prin furnizarea de servicii de protecție și asistență pentru victimele violenței domestice, inclusiv protecția minorilor împotriva violenței.

Pentru a veni în sprijinul femeilor și fetelor provenite din zona de conflict din Ucraina ne-am implicat alături de parteneri însprijinirea acestora prin dezvoltarea de servicii care să răspundă nevoilor lor în special în ceea ce privește prevenirea și combaterea violenței de gen.

„Furnizarea de sprijin integrat pentru refugiații din Ucraina în vederea prevenirii și răspunsului activ la toate formele de violență de gen” – implementat cu sprijinul UNICEF. Prin acest proiect ne propunem să asigurăm unui număr de cel puțin 1500 de refugiați ucraineni, femei și adolescenți (băieți și fete) aflați în prezent în București și județul Ilfov, accesul la informații de calitate privind modul de prevenire și răspuns la violența de gen. În plus, vom oferi femeilor și fetelor și băieților ucraineni victime ale violenței acces la servicii integrate de calitate, inclusiv: consiliere juridică/asistență/reprezentare în fața instanței, suport psihologic (suport individual și de grup), suport socio-medical, acces la sănătate și referire către instituții responsabile din România.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul:

Vital Voices Global Partenership

Avon Foundation for Women

WAVE (capacity building mini-grant)

JYSK România

CHEIL Centrade

LINEKECK DOORS

BAT

Persoanelor fizice care au ales să doneze către Asociația ANAIS, să direcționeze cei 3,5% din impozitul pe veniturile realizate sau să își doneze ziua de naștere pe platforma Galantom.

Precum și alte firme și companii.