Luni – Vineri: 09.00 – 17.00
0736.380.879

Apasă aici dacă vrei să ieși rapid din pagină!

EXIT

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Text explicativ pentru butonul Click sau tasta ESC

am înțeles

Acest proiect continuă demersurile începute în perioada august 2022 – august 2023 în cadrul proiectului ”Furnizarea de sprijin integrat pentru refugiații din Ucraina în vederea prevenirii și răspunsului activ la toate formele de violență de gen” implementat cu sprijinul UNICEF prin care am oferit sprijin integrat femeilor și adolecențiolor din Ucraina, din zona București-Ilfov) pentru prevenirea și combaterea violenței bazate pe gen (GBV). Proiectul actual se concentrează pe îmbunătățirea capacității de răspuns a Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) și a altor parteneri în gestionarea cazurilor de GBV ce afectează comunitățile de refugiați, cu o atenție specială asupra femeilor și adolescenților din Ucraina.

În această fază a proiectului ne-am propus să continuăm activitățile de prevenție și combatere a violenței bazate pe gen și să consolidăm capacitatea ANES (Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați) de a răspunde la cazurile de violență de gen care afectează comunitățile de refugiați, cu un accent deosebit pe comunitatea ucraineană care trăiește în România.

Vom face acest lucru prin:

1) Sesiuni de instruire oferite operatorilor de call center (Help-line-ul national 0800500333) cu privire la dialogul intercultural, modul de abordare a victimei VD cu accent pe victima aflată în traumă, instrumente de protecție pentru victimele violenței domestice, gestionarea cazurilor cu copii ca victime directe ale violenței sau martori, sănătatea emoțională a operatorilor de asistență telefonică și altele.

2) Supervizare și mentorat în gestionarea cazurilor. Specialiștii Asociației ANAIS vor oferi, de asemenea, sesiuni de sprijin de la egal la egal pentru a discuta cu personalul call center-ului ANES situații concrete cu care s-au confruntat și pentru care doresc să discute cu un specialist (juridic/psihologic).

3) Traducere și informare a comunității. Pentru un acces mai ușor al femeilor ucrainene la informațiile de pe site-ul ANES și despre linia de asistență telefonică națională, vom sprijini ANES cu traducerea în engleză, ucraineană, rusă a informațiilor din secțiunile speciale de pe site-ul ANES.

4) Furnizăm servicii integrate pentru victimele violenței sexuale și violenței domestice, activități de informare și ateliere tematice față în față pentru mame și adolescenți (băieți și fete) din Ucraina și din comunitățile gazdă care locuiesc în prezent în București și Ilfov.

5) Realizarea unui ”Safety audit” (Audit de siguranță) cu privire la violența bazată pe gen.

6) Organizarea unei consultări cu adolescentele din Ucraina cu privire la drepturile acestora și prioritățile lor. Adolescentele din comunitatea ucraineană vor fi consultate și implicate în mod proactiv în discuții despre nevoile, problemele și preocupările lor pentru a crea oportunități viitoare și activități adaptate la context și nevoile lor reale.

Prin aceste activități, ne propunem să oferim un sprijin holistic și sustenabil comunităților de refugiați și gazdă, contribuind astfel la un mediu mai sigur și mai incluziv.