Luni – Vineri: 09.00 – 17.00
0736.380.879

Apasă aici dacă vrei să ieși rapid din pagină!

EXIT

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Text explicativ pentru butonul Click sau tasta ESC

am înțeles

Astazi, 4 februarie, este ziua international de lupta impotriva cancerului. Aceasta zi este marcata la nivel international incepand cu 4 februarie 2000 cand se adopta Carta de la Paris, un document prin care statele semnatare se angajau sa depuna eforturi comune pentru depistarea si tratarea acestei maladii devenite principala cauza de deces in intreaga lume.

Si in Romania se marcheaza aceasta zi din noiembrie 2015, cand a fost declarata prin Legea 274/2015 „Ziua luptei impotriva cancerului„. Odata adoptata legea autoritatile administratiei publice centrale si locale, precum si organizatiile nonguvernamentale pot acorda, de Ziua luptei impotriva cancerului, sprijin material si financiar pentru organizarea de evenimente dedicate cresterii nivelului de educatie sanitara si al gradului de constientizare in ceea ce priveste aceasta maladie.

La nivel international Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si Agentia Internationala pentru Cercetarea Cancerului (International Agency for Research on Cancer — IARC) sprijina Uniunea pentru Controlul International al Cancerului (Union for International Cancer Control — UICC) pentru a promova caile menite sa diminueze povara globala a cancerului.

Pentru anul 2017, sloganul campaniei de lupta impotriva cancerului este ”Noi putem. Eu pot. (We Can. I Can)”.

In Romania a fost organizata cu ocazia acestei zile o conferinta de presa tip dezbatere ce a purtat numele „INOVATIE pentru VIATA”, si care s-a desfasurat pe 2 februarie in Bucuresti si in alte trei orase din tara: Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi. Conferinta a avut drept scop dezbaterea modului in care inovatia si progresele realizate in oncologie permit noi abordari in ingrijirea pacientilor din Rominia, diagnosticati in stadii avansate, asa cum se intimpla, deseori, in cazul cancerului bronhopulmonar sau al cancerului ovarian, oferind astfel sanse mai mari pentru cresterea ratei de supravietuire.

Mai multe informatii:

http://www.comunicatemedicale.ro/oncologie/4180-conferinta-inovatie-pentru-viata-bucuresti-progresul-in-oncologie-noi-sanse-in-lupta-contra-cancerului/