Luni – Vineri: 09.00 – 17.00
0736.380.879

Apasă aici dacă vrei să ieși rapid din pagină!

EXIT

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Text explicativ pentru butonul Click sau tasta ESC

am înțeles

In perioada 01.10-05.10.2014 Federatia SANITAS este gazda unei vizite din Suedia. Grupul este alcatuit din sase persoane, asistente medicale care lucreaza in Spitalul Sahlgrenska din Goteborg si reprezinta Sindicatul Lucratorilor Municipali-Kommunal Suedia.
Printre alte problematici de ordin medical doamnele au fost extrem de interesate de fenomenul violentei in familie din Romania astfel au dorit sa afle despre legislatia din tara noastra, despre serviciile destinate atat victimelor cat si agresorilor si multe altele.

Joi, 02.10.2014 Asociatia ANAIS a participat la o intalnire cu grupul suedez prezentand pe scurt situatia de la ora actuala din Romania pe domeniul violentei in familie (legislatie, servicii, categorii de victime, relatia interinstitutionala etc).
Doamnele au dorit sa viziteze si un adapost destinat victimelor violentei in familie, lucru pe care l-am putut realiza cu sprijinul partenerilor nostri de la Asociatia ADRA Romania.Au fost incantate atat de informatiile primite cat si de vizita in adapost, ramanand ca pe viitor sa gasim puncte comune de lucru si sa facem schimburi de experienta.

Concluzia lor a fost ca inclusiv in Suedia este nevoie de dezvoltarea mai multor servicii si bune practici care sa vina in sprijinul acestei categorii de persoane si ca au gasit in Romania informatii pe care le vor fructifica in viitoarele lor proiecte.

Ne bucuram ca sistemul nostru, desi greoi in multe zone, poate fi luat ca si exemplu pentru alte comunitati din spatiul european.

Le multumim celor de la Federatia SANITAS pentru inivitatia adresata si posibilitatea de a participa la aceste intalniri si celor de la ADRA Romania pentru sprijin.