Luni – Vineri: 09.00 – 17.00
0736.380.879

Apasă aici dacă vrei să ieși rapid din pagină!

EXIT

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Text explicativ pentru butonul Click sau tasta ESC

am înțeles

Guvernul a prelungit până la 31 iulie termenul pentru depunerea Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice. Tot până la 31 iulie va fi prelungit și termenul pentru depunerea formularului 230, prin care cei care realizează venituri din salarii sau pensii pot redirecționa 2% sau 3,5% din impozitul pe venit către ONG-uri. Ambele documente aveau termen – limită data de 15 martie.

Poți descărca formularul precompletat cu datele noastre și după completare poți să:

–   Îl trimiți la sediul nostru până la data de 20 iulie cel mai târziu, pentru adresă ne puteți contacta la 0736380879

–       Îl transmiți prin poștă direct la administația fiscală de domiciliu, gasiti adresele aici https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/telefoane_judete/Regiuni.htm

–       Îl depui personal la administrația fiscală de domiciliu

Declarația 230 se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor și/sau venituri din pensii din România și dispun asupra destinației sumei reprezentând 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și asimilate salariilor și/sau veniturile din pensii, pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii și a unităților de cult;

Formularul se depune și de către persoanele fizice care realizează venituri din salarii și/sau pensii din străinătate, impozabile în România, conform legii.

Direcționarea celor 3,5% pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat, în condițiile legii din impozitul anual pe veniturile din salarii și asimilate salariilor și/sau veniturile din pensii nu reprezintă o donație ci dispunerea direcționării procentului respectiv din banii deja colectați de către stat în anul fiscal anterior. Dacă nu completați și depuneți declarația 230 banii rămân în continuare la stat și sunt folosiți în alte scopuri.