Luni – Vineri: 09.00 – 17.00
0736.380.879

Apasă aici dacă vrei să ieși rapid din pagină!

EXIT

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Text explicativ pentru butonul Click sau tasta ESC

am înțeles

Uniunea Europeană a semnat în data de 13 iunie 2017 Convenția de la Istanbul privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței în familie. Ambasadorul Joseph Filletti, Reprezentantul Permanent al Republicii Malta în Consiliul Europei, în numele Președinției în exercițiu a Consiliului UE, și Věra Jourová, Comisarul UE pentru Justiție, Consumatori și Egalitate de Gen, au semnat convenția în numele Uniunii Europene.

Decizia privind semnarea Convenției de la Istanbul a fost adoptată de Consiliul UE la 11 mai 2017. Decizia de aderare la Convenția de la Istanbul confirmă angajamentul UE privind luarea de măsuri  concrete de a combate violența împotriva femeilor pe teritoriul statelor membre, și nu numai, dar și de a consolida legile existente.

Toate statele membre UE au semnat deja Convenția, iar 14 state au și ratificat-o. Aderarea UE la Convenție va consolida rolul UE în cadrul forurilor internaționale și va asigura complementaritatea între prevederile și practicile la nivel național și cele de la nivelul uniunii.

Citiți mai multe despre acest subiect aici.