Luni – Vineri: 09.00 – 17.00
0736.380.879

Apasă aici dacă vrei să ieși rapid din pagină!

EXIT

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Text explicativ pentru butonul Click sau tasta ESC

am înțeles

V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă cu o victimă a violenței domestice din momentul în care sesizează autorităților agresiunea? Ei bine, în majoritatea cazurilor, în lipsa unei măsuri legale imediate, este nevoită să împartă în continuare domiciliul cu agresorul!

Ordinul de protecție de urgență este o măsură temporară care ar oferi siguranță imediată victimelor violenței domestice. Din momentul în care autoritățile competente (poliția, asistența socială, unitățile de primiri-urgențe etc.) au fost anunțate despre un caz de violență domestică și până la obținerea ordinului de protecție, viața victimei este pusă în pericol în lipsa unor măsuri imediate, care să evacueze agresorul din domiciliul comun și care să îi impună acestuia să păstreze o distanță minimă față de victimă.

În această perioadă până la obținerea ordinului de protecție, cu o medie națională de 30 de zile de la primul termen de judecată, agresorul poate să facă presiuni sau amenințări pentru a convinge victima să își retragă plângerea. Ordinul de protecție de urgență ar preveni astfel de situații și ar garanta siguranța imediată a victimei violenței domestice, fiind totodată o măsură legală prin care i se transmite agresorului că ceea ce a făcut este o infracțiune.

Cerem protecție reală și imediată pentru victimele violenței domestice!
Cerem ordin de protecție de urgență! 

Poti semna si tu petitia accesand link-ul http://facem.de-clic.ro/protectie-de-urgenta