Luni – Vineri: 09.00 – 17.00
0736.380.879

Apasă aici dacă vrei să ieși rapid din pagină!

EXIT

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Text explicativ pentru butonul Click sau tasta ESC

am înțeles

 

Poliția Română a anunțat la începutul lunii iulie că Registrul național automatiozat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor a devenit operațional.

 

În acest registru sunt înscriși cei care, potrivit Legii nr. 118/2019, au fost condamnați pentru trafic de persoane, trafic de minori, exploatarea cerșetoriei, prostituție infantilă, agresiune sexuală, viol, hărțuire sexuală, pornografie infantilă, incest și alte infracțiuni sexuale.

Nu se înscriu în Registru persoanele fizice care, la data comiterii faptelor, erau minore, cu excepția cazurilor în care instanța de judecată a dispus aceasta în mod expres, în cadrul unui proces penal.

Certificatul de integritate comportamentală este documentul eliberat persoanelor fizice, care atestă lipsa înscrierilor în Registru sau, după caz, datele înscrise în Registru cu privire la acestea.

Mai multe informații despre persoanele înscrise în acest registru precum și despre modalitatea prin care poate fi eliberat certificatul de integritate comportamentală puteți găsi în link-ul comunicatului publicat de Poliția Română: https://www.politiaromana.ro/ro/comunicate/registrul-national-al-persoanelor-care-au-comis-infractiuni-sexuale-instrument-de-prevenire-si-combatere-a-acestui-tip-de-fapte1625141627