Luni – Vineri: 09.00 – 17.00
0736.380.879

Apasă aici dacă vrei să ieși rapid din pagină!

EXIT

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Text explicativ pentru butonul Click sau tasta ESC

am înțeles

”Centrul comunitar pentru femei și fete” – finanțat de Care prin Fundația SERA, Care Franța și FONPC. Ne propunem să dezvoltăm un spațiu sigur informal pentru fetele și femeile din Ucraina, unde acestea pot beneficia de: – socializare și acomodare culturală, suport social și informare, suport psihologic individual și de grup, activități recreative, sesiuni de informare privind sănătatea femeii, legislația în domeniul violenței sexuale și de gen, servicii de suport specializat, însoțire la instituțiile abilitate pentru rezolvarea problemelor, ateliere practice, activități specifice pentru copii; -informare privind abuzul sexual, violența domestică sau alte forme de abuz și exploatare a femeilor și fetelor; -Referire către servicii specializate și asistență pentru cei care semnalează diverse forme de abuz și exploatare.

Războiul din Ucraina a impus demararea unor ample acțiuni de suport imediat, dar și pe termen lung, în țările aflate la granița conflictului. În România, SERA a coordonat, alături de partenerii săi, peste 35 de proiecte diferite de ajutor direct, de la infrastructura necesară primirii refugiaților la graniță, la coordonarea convoaielor de alimente și medicamente către Ucraina, dar și managementul refugiaților stabiliți în România, cu sprijin concret legat de hrană, adăpost, asistență psihologică, juridică și medicală, cursuri și facilități dedicate copiilor, incluziune socială și educațională etc. După aproape un an de la debutul conflictului, CARE a sprijinit peste 50000 de refugiați ucraineni în România, peste 44000 de persoane vulnerabile prinse de război pe teritoriul ucrainean, către care au fost trimise 375 de tone de ajutoare.

35 de organizații neguvernamentale formează nucleul unei intervenții colective ce acordă sprijin integrat celor care fug din calea războiului, majoritatea femei și copii.

Fundația SERA și partenerii săi strategici, CARE Franța și FONPC, au elaborat un plan pentru 12 luni de suport financiar, procedural și logistic pentru ONG-urile care desfășoară activități dedicate crizei umanitare ucrainene, necesitățile refugiaților fiind în continuă evoluție.

Durata proiectului 18 aprilie 2022 – 17 aprilie 2023.

Proiect încheiat.