Luni – Vineri: 09.00 – 17.00
0736.380.879

Apasă aici dacă vrei să ieși rapid din pagină!

EXIT

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Text explicativ pentru butonul Click sau tasta ESC

am înțeles

Advocacy on SGBV prevention and response

Acest proiect a avut ca scop îmbunătățirea capacității de a identifica/răspunde/raporta incidentele de violență sexuală și de gen pentru profesioniștii care lucrează cu populațiile de solicitanți de azil și de refugiați.

Un alt obiectiv al proiectului a fost consolidarea capacității de identificare, prevenire și răspuns a specialiștilor prin intermediul unor cursuri de formare specifice axate pe nevoile descrise de aceștia. Proiectul a fost implementat în perioada iulie – decembrie 2020.

Proiect finanțat de UNCHR România.

Proiect încheiat.

Principalele rezultate obținute:

Cartografierea nevoilor de formare a specialiștilor în domeniul azilului. S-a realizat un set de 11 recomandări pentru îmbunătățirea actualului sistem de gestionare a violenței sexuale și de gen pe baza rezultatelor întâlnirilor cu specialiștii care lucrează în Centrele Regionale de cazare și proceduri pentru solicitanții de azil.

S-a creat un material de suport în format electronic și în format tipărit (138 de pagini, inclusiv prezentarea PowerPoint și anexele pentru fiecare capitol) pentru sesiunea de formare pe tema „Violența sexuală și de gen. Aspecte teoretice, legislative și aplicate”. Au fost tipărite și distribuite 100 de exemplare ale caietului de lucru.

Formare pentru profesioniștii care lucrează în centrele regionale de cazare și proceduri pentru solicitanții de azil. Patru experți implicați în sesiunea de formare: Senior Protection Associate, UNCHR România, un avocat cu expertiză în domeniul violenței de gen, în special a violenței domestice, un activist pentru drepturile femeilor musulmane și un psiholog.