Luni – Vineri: 09.00 – 17.00
0736.380.879

Apasă aici dacă vrei să ieși rapid din pagină!

EXIT

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Text explicativ pentru butonul Click sau tasta ESC

am înțeles

Astazi, la nivel international, se vorbeste despre “Ziua Internationala pentru eliminarea violentei impotriva femeilor”, incepand de astazi vor fi 16 zile de activism marcate prin actiuni si campanii pentru preveniea si combaterea violentei in familie, o voce comuna va vorbi astazi despre violenta impotriva femeilor.

Pentru Asociatia ANAIS, este o zi cu mai multe semnificatii, in primul rand se implinesc trei ani de la infiintarea, apoi sarbatorim ziua de nastere a doua dintre colegele si colaboratoarele noastre CARMEN NEMES si IRINA BRASOV si nu in ultimul rand se implinesc doi ani de implementare a proiectului “Stop violentei in familie”, doi ani in care 267 de victime ale violentei in familie au beneficiat de serviciile noastre.

Zi de zi aflam despre noi cazuri de abuzuri fata de femei, intalnim persoane in jurul nostru si lucratori in domeniu social cu stereotipuri si preconceptii, persoane care se transforma in judecatori si care in loc sa intinda o mana de ajutor victimei o blameaza si o marginalizeaza, o afunda si mai tare in problema cu care se confrunta.

Poate nu avem masuri legislative suficiente, poate nici serviciile sociale pentru victime nu sunt in masura sa satisafaca cererea insa suntem multi si cu o mutitudine de oportunitati si cunostinte iar gesturile mici a celor multi sunt reale ajutoare pentru victime.

De cele mai multe ori rezolvarea problemelor sta in atitudinea celor implicati, nu gresesti daca sesizezi politia atunci cand auzi ca vecinul isi loveste sotia sau copiii, ca ii acorzi unei victime cateva minute din timpul tau pentru a cauta informatii pentru ea acolo unde nu stie, daca ii spui o vorba buna, daca o asculti sau daca suni un prieten care poate stie mai multe ca tine….

Violenta nu este un mod de viata, ea trebuie sanctionata si eliminata, consecintele violentei se rasfrang asupra dezvoltarii societatii, o societate din care cu totii facem parte, copiii de azi sunt adultii de maine, ajutai sa aiba o viata mai buna, o viata normala.

Probabil consideri de nu este atat de grav, ca barbatii sunt in mod normal violenti, ca ea l-a provocat, ca si ea este responsabila pentru ce s-a intamplat insa uiti ca violenta este o atitudine inacceptabila, ca este incriminata de lege iar responsabilitatea actului de violenta ii apartine numai autorului.

Probabil te gandesti ca nu este bine sa intervii, ca nu ai competente, ca nu stii ce sa faci, ca poate patesti si tu ceva, ca nu este problema ta insa nu iei in considerare ca a nu internevi inseamna indirect sustinerea actului de violenta.

Impreuna putem schimba multe, victimele au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor, spune si tu « Stop violentei impotriva femeilor».