Luni – Vineri: 09.00 – 17.00
0736.380.879

Apasă aici dacă vrei să ieși rapid din pagină!

EXIT

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Text explicativ pentru butonul Click sau tasta ESC

am înțeles

Pentru a marca Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, pe 25 noiembrie  2019, OSCE (Organization for Security and Co-operation in Europe) lansează o campanie regională de sensibilizare împotriva violenței bazate pe gen în 3 țări – Bulgaria, Ungaria și România.

Campania reprezintă ultima fază a unui proiect implementat în cele trei state în ultimii doi ani, respectiv ”Strategii și practici eficiente de justiție penală pentru combaterea violenței de gen în Europa de Est”. Campania vizează atât polițiștii  ca fiind primii care intervin în cazurile de violență cât și publicul larg, inclusiv victimele și agresorii.

În cadrul campaniei, polițiști care intervin în cazurile de violență semnalate vor avea la dispoziție un mic ghid de  buzunar pentru a-i ajuta la recunoașterea cauzelor, semnelor, semnalelor și efectelor violenței bazate pe gen dar și pentru a-i ajuta să adopte o atitudine mai sensibilă atunci când interacționează cu victimele violenței și agrsorii.

Afise, spoturi TV și radio vor fi diseminate la nivel național, cu scopul de a sensibiliza publicul și pentru a încuraja raportarea cazurilor de violență. Se dorește de asemeni ca această campanie să contribuie la schimbarea culturală asupra modului în care este percepută violența bazată pe gen în cele trei state.

Prin intermediul campaniei sunt promovate și liniile de asistență gratuite disponibile în cele trei țări ca servicii de sprijin disponibile pentru cei care se confruntă cu violență bazată pe gen, pentru România este vorba de numărul unic 0800 500 333.

Campania se va desfășura timp de trei săptămâni în cele trei state.

Promotorii ai campaniei în România sunt:

Inspectoratul General al Poliției Române, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse, Asociația Anais și Fundația Sensiblu

 

Sursa: https://www.osce.org/secretariat/439985?fbclid=IwAR3SexsXJkgMfvHw4pfbNcY9idQdD0nRVLWq-O7EhUPUErJ_YOs116Sbj0c