Luni – Vineri: 09.00 – 17.00
0736.380.879

Apasă aici dacă vrei să ieși rapid din pagină!

EXIT

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Text explicativ pentru butonul Click sau tasta ESC

am înțeles

Sursa: https://www.iqads.ro/articol/54540/jucariile-de-plus-din-teatrul-cadourilor-daruite-din-vina-sunt-licitate-in-scop?fbclid=IwAR04GT5-xodsOz48Zjv7dSnaaK9dOnc0hz0Zh4VNgsJlWOmmEE67_ZtzyF0#

 

Cu peste 13 ani de activitate, Casa de Licitații A10 by Artmark, principala platformă de promovare culturală și partener în susținerea acțiunilor caritabile în piața românească de artă, pune la dispoziție platforma de licitație și oferă suport logistic în vederea scoaterii la vânzare a 8 loturi cu adevărat inedite și unice menite să vină în sprijinul victimelor violenței domestice din România. Astfel, secțiunea caritabilă a evenimentului Licitația de vară, programat să se desfășoare  Marți, 15 Iunie 2021, 18:30 hybrid (online, phone & limited saleroom bidding), include 8 păpuși ale „Teatrului cadourilor din vină”, ce ne evocă povestea tristă, zguduitoare a aliasurilor lor, victime ale violenței domestice din prezentul și vecinătatea noastre imediate. Păpușile au reprezentat cadouri dăruite din vină de către partenerii abuzivi, o modalitate prin care abuzatorii au dorit să își convingă partenerele să nu părăsească relațiile toxice. 

În acest sens, Casa de Licitații A10 by Artmark devine partnerul Asociației ANAIS, în vederea susținerii demersului onorabil. Jucăriile vor fi prezentate în forma autentică în care au fost pregătite pentru rolul de protagonist în reprezentațiile de teatru de păpuși reunite sub titlul de Teatrului Cadourilor Dăruite din Vină. Acest termen definește acele cadouri primite de victime de la cei care le abuzează pentru a nu raporta violența către autorități și a rămâne prizoniere în relații toxice.

 

Fiecare din cele opt jucării din colecție a fost martor tăcut al suferinței marcante a opt femei reale. Poveștile răscolitoare ale fiecărei relații au fost creionate cu sensibilitate de o echipă inimoasă de artiști păpușari de la Lightwave Theatre Company alături de regizori, scenografi, animatori, și editori de la Les Ateliers Nomad, de dansatori de la Mike’s School of Dance și, nu în ultimul rând, de către actori de calibru cum ar fi Victor Rebengiuc, Medeea Marinescu, Dana Tapalagă, Marius Săvescu, Radu Bânzaru, Gabriela Bobeș, Isabela Neamțu sau Mihai Gruia Sandu, care au împrumutat vocile lor personajelor. Proiectul de teatru experimental a fost lucrat pro-bono alături de echipele Cheil România și Chainsaw Europe. 

 

„Casa de Licitații A10 by Artmark este locul unde se adună ambasadorii faptelor bune, iar speranțele celor care au nevoie de ajutor sunt materializate. De această dată, luptăm împreună pentru victimele violenței domestice și punem la dispoziție resursele tehnice și oferim suport logistic în vederea vânzării celor 8 păpuși care spun povestea tulburătoare a multor femei din România în speranța că acest fenomen tragic nu va mai exista. Suntem încrezători că fondurile colectate în urma acestui act nobil vor salva vieți și vom da un exemplu de solidaritate, mai ales în vremurile dificile pe care le traversăm’’ – Eliza Leșanu, Brand Director al Casei de Licitații A10 by Artmark.”, Eliza Leșanu, CSR & Brand Director al Casei de Licitații A10 by Artmark.

 

“Ne onorează acest parteneriat cu Artmark. Licitând pentru oricare dintre aceste cadouri aparținând femeilor ce au căzut victime violenței, oferim altei femei din viitor șansa ca povestea ei să aibă un final fericit.” Mihai Gongu, Executive Creative Director Cheil România.

 

””