Luni – Vineri: 09.00 – 17.00
0736.380.879

Apasă aici dacă vrei să ieși rapid din pagină!

EXIT

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Text explicativ pentru butonul Click sau tasta ESC

am înțeles
#Gaslighting sau abuzul emoțional prin manipularea partenerului

Gaslighting

În ultima vreme, am tot auzit acest cuvânt și cu siguranță de multe ori nu i-am dat prea mare importanță.
Dar ce este gaslighting-ul mai exact și cum ne poate afecta viața?

 
 

 

 

Gaslighting-ul este o formă de abuz psihologic, poate cea mai dură formă de abuz prin care victima este manipulată să creadă că nu mai are valoare, că este neînsemnată, pierzându-și încrederea în forțele proprii.
Este un proces gradual, ce se întinde pe termen lung, în care realitatea victimei este distorsionată, fiind obligată să accepte realitatea impusă de abuzator.

Cum îți poți da seama că trăiești un tip de abuz psihologic Gaslight?

1. Ești permanent mințită, iar dacă încerci să ceri explicații ți se va răspunde că îți imaginezi, inventezi, ai înnebunit doar pentru a te menține în starea de confuzie.

2. Un abuzator va minți chiar și în fața dovezilor concrete.

3. Vei fi desconsiderată chiar și în grupul de prieteni. Abuzatorul va începe de la remarci simple de genul “Ești nebună?” ajungând în timp să le spună tuturor, chiar și prietenilor că îți imaginezi, îți pierzi mintile.

4. Te vei afla permanent într-un ciclu de valorizare-devalorizare pentru a rămâne în confuzie. Abuzatorul începe prin a fi iubitor, prea iubitor. Te va face sa te simti cea mai iubită, iar când te va convinge de asta, se va schimba la 180 grade și va începe să îți reproșeze lucruri, să se poarte ca și cum greșești tot timpul și nimic nu este bine, motivând ca tu ești de vină pentru comportamentul său. Va reveni la sentimente bune și apoi iar te va doborî astfel încât să crezi “că nu este chiar atât de rău. Poate că este vina mea”. Nu, nu este vina ta!

Sună a scenariu de teatru?

Nu, este o realitate dură, în care se regăsesc mult prea multe femei. Ai și tu o situație asemănătoare sau cineva drag trăiește o astfel de poveste? Puteți beneficia de serviciile noastre de sprijin și ajutor.

Vă rugăm să ne contactați pentru o primă evaluare a cazului, la numărul de telefon la 0736.380.879, de luni până vineri, în intervalul orar 9.00-17.00.