Luni – Vineri: 09.00 – 17.00
0736.380.879

Apasă aici dacă vrei să ieși rapid din pagină!

EXIT

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Text explicativ pentru butonul Click sau tasta ESC

am înțeles

Într-o societate în continuă schimbare, în care siguranța și drepturile individuale devin din ce în ce mai importante, Asociația Anais vine în întâmpinarea tinerilor și adolescenților cu un eveniment inovator: cursul experiențial de abilitare prin autoapărare – Empowering Through Self-Defense. Acest curs își propune să ofere participanților instrumentele esențiale pentru a se putea apăra în situații critice și să își dezvolte încrederea în propria putere.

Un aspect notabil al acestui curs este deschiderea sa către o audiență diversă. Atât tinerii și adolescenții ucraineni, cât și cei români sunt invitați să participe. Bariera limbii nu va fi o problemă, deoarece organizatorii au luat măsuri pentru a asigura traduceri în limbile română, engleză, dar și ucraineană/rusă.

Testimonialul primit din partea unei participante este un ecou puternic al eficacității acestui curs. „Nu-mi vine să cred că această metodologie de autoapărare se poate învăța și aplica atât de ușor, după doar o sesiune!” – a mărturisit Diana, membră a Societății de Analize Feministe AnA.

Principalul mentor al acestui eveniment este Daniela Draghici, o personalitate cu o vastă experiență în consultanță și advocacy pentru drepturile femeilor, în special în domeniul sănătății reproducerii. Cu o carieră de peste 20 de ani, Daniela s-a specializat în facilitarea de ateliere interactive și multicultural educative, concentrându-se pe egalitatea de gen și prevenirea violenței. Cu o traiectorie ca instructor de TaeBo, Daniela a ales să-și îndrepte atenția către instruirea în abilitare prin autoapărare, parcurs pe care l-a urmat timp de 2 ani.

„Autoapărarea și capacitatea de a reacționa în situații critice sunt esențiale pentru toate femeile. Însă, ceea ce oferim aici este mult mai mult decât metode de luptă. Este vorba despre creșterea încrederii în sine, despre dezvoltarea unei stime de sine puternice și despre înfruntarea fricilor. Abilitarea prin autoapărare este un instrument educațional revoluționar în prevenirea violenței, care nu doar reduce incidența abuzurilor, ci și contribuie la vindecarea psihologică a victimelor”, a explicat Daniela.

Cursul de abilitare prin autoapărare (Empowerment through Self Defense-ESD) se concentrează pe dezvoltarea de strategii de prevenire a violenței pentru femei și adolescenți aflați în situații vulnerabile. Participanții vor avea oportunitatea de a experimenta activități, jocuri de rol și practici care își propun să le îmbunătățească abilitățile verbale, non-verbale și fizice de autoapărare. Cele 5 principii ale ESD – GÂNDEȘTE, ȚIPĂ, FUGI, LUPTĂ, SPUNE – vor fi puse în practică într-un mediu sigur și susținător.

Pe lângă abordarea fizică a autoapărării, cursul ESD va aborda și aspectele spirituale și psihologice ale puterii personale. Daniela ne-a asigurat că va integra în atelierele sale mișcări specifice din TaeBo pentru încălzire și îmbunătățirea rezistenței.

Cu un accent pe acțiune și experiență, acest curs de abilitare prin autoapărare oferă oportunitatea de a învăța, practica și dobândi încredere în propriile capacități. În mâinile profesioniste ale lui Daniela Draghici, participanții vor putea descoperi că puterea de a se apăra vine din interior și că învățarea poate fi plină de curaj și împlinire personală.

Urmărește rețelele sociale ale Asociației Anais, pentru a afla unde și când vor avea loc întâlnirile cu Daniela. Te așteptăm!