Luni – Vineri: 09.00 – 17.00
0736.380.879

Apasă aici dacă vrei să ieși rapid din pagină!

EXIT

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Text explicativ pentru butonul Click sau tasta ESC

am înțeles

“Elibereaza-ti frumusetea” reprezinta o initiativa sociala de constientizare a frumusetii, lansata pe 8 martie in mediul online de catre Asociatia Anais cu sprijinul unei echipe de artisti voluntari cu scopul de a incuraja exprimarea frumosului, a starii de bine si a optimismului ca stil de viata. Ambasadoarele mesajului sunt 4 doamne deosebite ce au invins un diagnostic greu si vor neaparat sa transmita tuturor ca nu ne putem vindeca corpul daca nu avem un suflet armonios. Mesajul initiativei a fost lansat intr-o zi speciala cand toata atentia se indreapta asupra femeii si incurajeaza celebrarea si eliberarea frumusetii in fiecare clipa, sub orice forma artistica sau emotionala ce te ajuta sa-ti descoperi resursele interioare, energia, si calea catre un echilibru interior.

Povestea din spatele proiectului incepe cu 4 doamne remarcabile – Maria, Mihaela, Stefania si Cristina, care au raspuns provocarii lansate de Asociatia Anais de a deveni ambasadoare ale frumusetii adevarate ce trece dincolo de diagnostic, in cadrul initiativei sociale “Elibereaza-ti frumusetea”. Doamnele reprezinta cele aproape 80.000 de persoane din Romania care sunt diagnosticate cu cancer in fiecare an si care sunt puse in fata unei vesti ce provoaca teama, suferinta, deznadejde si lanseaza o avalansa de emotii de la furie si negare la acceptare si integrare. O echipa minunata de artisti voluntari s-a alaturat initiativei iar la inceputul lui martie sediul Asociatiei Anais s-a transformat intr-un salon de eliberare si exprimare a frumusetii unde doi make-up artisti, un hair stilist si un designer floral le-au rasfatat pe cele 4 doamne si le-au pus in lumina frumusetea ce vine din interior iar un fotograf cu pasiune pentru frumos a surprins emotia primei reactii, sincere si spontane in fata oglinzii.

Aceasta initiativa sociala de constientizare a frumusetii vine in completare proiectelor si campaniilor Asociatiei Anais care se indreapta, in special, asupra femeilor si copiilor acestora, dar si a familiilor nevoiase si alte categorii defavorizate.  Activitatea asociatiei se bazeaza pe educatie, consiliere, asistenta juridica si psihologica, sprijin material si moral, actiuni si politici publice dezvoltate in parteneriat cu autoritatile. “Filozifia noastra are la baza convingerea ca gradul de civilizatie al unei societati este direct proportional cu statulul femeii in respectiva societate.”

Este demonstrat ca starea psihica a unei persoane joaca un rol important in evolutia si infrangerea bolii si din dorinta de a oferi un sprijin real femeilor ce se confrunta cu emotiile, fricile si intrebarile ce incep dupa diagnostic, Asociatia Anais a inceput in 2013 proiectul “Da, te putem ajuta cu ceva”. Prin acest proiect asociatia ofera consiliere psihologica gratuita femeilor diagnosticate cu cancer de san sau de col uterin pentru a le ajuta sa-si gestioneze emotiile, sa-si exprime trairile si sa redescopere frumusetea si puterea unui nou inceput plin de culoare.

La inceputul acestui an, Asociatia Anais s-a alaturat retelei europene ENGAGe – European Network of Gynaecological Cancer Advocacy Groups, ce are ca principal obiectiv sprijinirea, informarea si indrumarea femeilor diagnosticate cu diverse forme ale cancerului ginecologic si facilitarea comunicarii dintre grupurile de pacienti locale in vederea imbunatatirii calitatii ingrijirii medicale la nivel national dar si European.

In cadrul initiativei sociale “Elibereaza-ti frumusetea” promovam exprimarea frumosului sub orice forma artistica sau emotionala iar cu sprijinul unei echipe de artisti voluntari, Asociatia Anais va organiza ateliere de frumusete si ingrijire precum si ateliere creative de bijuterii, aranjamente florale si origami pentru ca femeile inscrise in programele asociatiei sa poate redescoperi si elibera frumusetea ce trece dincolo de diagnostic.

Pentru mai multe detalii despre activitatea si proiectele Asociatiei Anais:
http://www.asociatia-anais.ro/
https://www.facebook.com/pages/Asociatia-Anais/315741605195163

Echipa de artisti voluntari:
Foto: Silviu Racheriu www.siluk.ro
Make-up: Simina Bradeanu & Irina Dobrica
Hair styling: Stefania Alexandru
Designer floral: Lucia Croitoru (The Flower Story)
Initiativa & comunicare: Andreea Gheorghe & Andreea Grigore (Forward ID)