Luni – Vineri: 09.00 – 17.00
0736.380.879

Apasă aici dacă vrei să ieși rapid din pagină!

EXIT

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Text explicativ pentru butonul Click sau tasta ESC

am înțeles

În cadrul proiectului ”Plus valoare pentru copiii noștri”, derulat în anul de învățământ 2018-2019, elevii claselor a-VII-a și a-VIII-a ai Școlii Româno-Finlandeză au întâllnit-o în cadrul orelor de dirigenție pe doamna avocat Giulia Crișan, expert al Asociației ANAIS.

Orele de dirigenție s-au transformat în sesiuni de discuții pe teme privind violența domestică,  elevii aflând despre tipurile de violență sancționate de legislația națională, instrumentele de protecție a victimelor, instituțiile care intervin în cazurile de violență, importanța semnalării cazurilor de violență prin apel la numărul național de urgență 112 dar și despre cui poate cere ajutorul un copil care este victimă a violenței domestice.

Elevii care au participat la aceste sesiuni s-au arătat interesați de temele discutate și pentru a veni în sprijinul  celorlalți colegi au creat în cadrul echipei de redacție a școlii un material informativ. Flayerul rezultat în urma muncii în echipă transmite mesajul lor dar și câteva informații despre violența domestică și unde pot cere ajutor.

Flayerul a fost realizat în integralitate de către elevi, aceștia au folosit o grafică sugestivă, dar și texte cu mesaje directe și clare, precum:

NU este normal,

NU ești singur,

NU este vină ta”

“NU ÎȚI FIE TEAMĂ!

CERE AJUTOR”

Este important ca toți copiii să știe că pot cere ajutor atunci când sunt abuzați.

Iar pentru adulți este important de știut faptul că și copiii văd, aud și suferă atunci când părinții lor se ceartă, se jignesc, se amenință ori se lovesc, în prezența lor, și nu numai„.

 

 

 

””