Luni – Vineri: 09.00 – 17.00
0736.380.879

Apasă aici dacă vrei să ieși rapid din pagină!

EXIT

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Text explicativ pentru butonul Click sau tasta ESC

am înțeles

Casa de avocatură TSAA, prin asociatul Dan Ghilan, cu sprijinul Asociației Anais, partenerul Avocatura.com, a participat la evenimentul Human Rights Law, organizat de către APADOR-CH (Asociația pentru apărarea drepturilor omului în România), la Predeal.

„Cunoaşte-ți şi revendică-ți drepturile!” este un proiect care îşi propune să consolideze sistemul de protecție a drepturilor omului în România. Sistemul de protecție a drepturilor omului poate funcționa doar în momentul în care beneficiarii lui, cetățenii, sunt conștienți de drepturile lor și de modalitățile în care își pot exercita un anume drept.

La evenimentul de la Human Rights Law au participat, din partea APADOR-CH, Dan Mihai, expert jurist, Nicoleta Popescu, avocat, şi Maria-Nicoleta Andreescu, Director Executiv, care au prezentat detalii despre proiectul din care fac parte.

În cadrul evenimentului a fost prezentată o detaliere a drepturilor fundamentale prevăzute de Convenția Europeană a Drepturilor Omului, punându-se în discuție cele mai importante articole ale Convenției şi oferindu-se explicații şi exemplificări practice a drepturilor la care se referă normele respective.

Ulterior, a urmat o serie de cazuri practice de discriminare, supuse analizei CEDO, dând posibilitatea participanților la conferință de a-şi exprima propriile opinii referitoare la spețele discutate.

Cazurile practice puse în discuție au prezentat varietate, spețele dezbătute abordând probleme precum discriminarea pe criterii etnice, de orientare sexuală sau de infectare cu virusul HIV„, a declarat Dan Ghilan, asociat TSAA.

Prima zi a evenimentului s-a încheiat cu o prezentare foarte utilă şi practică a modalității de redactare şi adresare către autoritățile competente, a unor cereri în vederea apărării drepturilor prevăzute de normele juridice aplicabile materiei. Au fost prezentate inclusiv draft-uri de lucru, însoțite de sfaturi profesionale pentru depăşirea diverselor obstacole practice, pe care un petent le-ar putea întâlni în revendicarea drepturilor sale.

În cea de-a doua zi, participanții au fost împărțiți în două grupe de lucru, în scopul analizării unor spețe teoretice furnizate în cadrul evenimentului, pentru identificarea unor posibile încălcări ale Drepturilor Omului, ocazie cu care participanții au avut posibilitatea să susțină o argumentare la nivel de grup, în ceea ce priveşte optica personală asupra spețelor în discuție.

Nu în ultimul rând, a fost prezentat conținutul procesului de Advocacy şi implementarea hotărârilor CEDO.

Asociația ANAIS este membră a rețelei europene WAVE (Women Against Violence Europe).

Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Conținutul acestui web site nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014.

Sursa: http://www.avocatura.com/stire/13694/-cunoaste-ti-si-revendica-ti-drepturile-.html