Luni – Vineri: 09.00 – 17.00
0736.380.879

Apasă aici dacă vrei să ieși rapid din pagină!

EXIT

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Text explicativ pentru butonul Click sau tasta ESC

am înțeles

Cea de a XVIII –a Conferinţa WAVE a avut loc anul acesta la Berlin / Germania și a radus alături  practicieni, membri ai mediului academic, reprezentanți ai guvernului și experții UE și ONU pentru a discuta problemele actuale legate de violența împotriva femeilor și a copiilor lor din întreaga Europă, care sunt măsurile eficiente care pot preveni acest fenomen, precum și situația femeilor refugiațe și a rasismului în Europa. La eveniment au participat aproximativ 400 de participanți, provenind din mai multe țări și continente, experți și practicieni din 52 de țări au discutat și interacționat. Conferinţa a fost o oportunitate pentru ca participanţii să îşi consolideze principiile, relaţiile şi angajamentele, şi pentru a găsi inspirație și noi abordări în domeniul prevenirii violenței împotriva femeilor. Un alt punct important  al conferinței a fost, de asemenea, promovarea Campaniei WAVE Step Up! (Campania StepUp! – PASI INAINTE – O campanie la nivel european pentru dreptul la protectie si servicii specializate pentru femeile victime ale violentei si copiii lor) pe care WAVE împreună cu membrii săi o desfășoară în perioada 2016-2017 (www.wave-stepup.org ).

Au avut intervenţii persoane cheie în domeniu precum Dna Joanna Goodey, de la Agenția Uniunii Europene pentru Drepturi Fundamentale (FRA), care a atras atenția asupra vulnerabilităților cu care se confruntă solicitanții de azil de sex feminin în Europa. Profesorul Sylvia Walby a vorbit despre provocări întâlnite atunci când vine vorba de colectarea datelor în domeniul violenței bazate pe gen. Dna Dubravka Simonovic, raportor special al ONU privind violența împotriva femeilor, cauzele și consecințele acesteia a discutat despre importanţa intensificării eforturilor la nivel global pentru a pune capăt violenței împotriva femeilor.

În cea de a doua zi participanții la conferință au fost invitați să aleagă dintr-o listă extinsă de workshop-uri care abordează diverse teme legate de violența pe criterii de gen, cum ar fi prevenirea femicidului, aderarea Uniunii Europene la Convenția de la Istanbul, accesul la justiție și servicii a femeilor imigrante victime ale violenței care nu au acte, căsătoriile forțate și prevenirea violenței sexuale împotriva femeilor și fetelor.

Preşedinta Asociaţiei ANAIS, Mihaela Mangu, a participat la cea de a XVIII-a Conferinţă WAVE alături de Alexandra Columban reprezentană a Asociaţiei ACTEDO şi Irina Costache din partea ANES (Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse Între Femei şi Bărbaţi).

Pentru mai multe informaţii www.wave-network.org

WAVE Step Up Campaign: www.wave-stepup.org