Luni – Vineri: 09.00 – 17.00
0736.380.879

Apasă aici dacă vrei să ieși rapid din pagină!

EXIT

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Text explicativ pentru butonul Click sau tasta ESC

am înțeles

 

Pornind de motto-ul: „Prima idee pe care un copil trebuie să o dobândească este diferența dintre bine și rău.”(Maria Montessori), Asociația ANAIS in parteneriat cu Școala Gimnazială Româno-Finlandeză, pe durata anului școlar 2018-2019, va derula un proiect de informare pentru elevii din școli, denumit “Plus valoare pentru copiii noștri”.

 

Din dorința de a trece dincolo de curricula școlară și de a transmite elevilor și alte informații care îi pregătesc pentru viitor, am transformat orele de dirigenție de la clasele a- VII- a și a-VIII-a în întâlniri cu diverși specialiști, parteneri ai Asociației, care într-un limbaj adecvat vârstei și înțelegerii copiilor au supus si vor supune atenției acestora mai multe teme de discuție.

Până la acest moment, la orele de dirigenție, elevii au primit vizita:

 

  • Reprezentanților Direcției Generale a Poliției Municipiului București- Serviciul Prevenire a Criminalității care le-au vorbit copiilor despre: instituții de drept penal (contraventia, infracțiunea și răspunderea penală a minorilor) dar și despre traficul de droguri și regimul sancționator.
  • Datorită interesului manifestat de elevi cu privire la problematica consumului de droguri a venit la o discuție cu aceștia Iosif, din partea Asociației Teen Challenge, fost consumator de droguri care a împărtășit copiilor toată experiența sa, subliniind faptul că: “ Eu sunt un caz fericit”. “Eu am reușit”. “Nu toți reusesc, mulți mor după ce ani de zile au fost sclavii drogurilor”. După ce elevii s-au arătat interesați de temele abordate și au ridicat problema dependenței de calculator, de telefon , de jocuri pe calculator, cei doi parteneri ai proiectului au decis ca în luna decembrie, la ora de dirigenție, să fie invitat un psihoterapeut al Asociației ANAIS care le va vorbi despre acesta temă în condițiile în care, în anul 2018, dependenţa de jocuri video a fost inclusă în mod oficial pe lista afecţiunilor mintale de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în aceeaşi categorie cu dependenţa de cocaină şi cu dependenţa de jocuri de noroc.

 

Pentru că la Școala Româno-Finlandeză elevii sunt preocupați de educația civică, participând în număr mare la olimpiadă și pentru că în anii precedenți aceștia s-au confruntat cu subiecte pe teme despre refugiati, tot în luna decembrie, o ora de dirigenție va fi moderată de un reprezentant al UNHCR România care le va prezenta copiilor problematica persoanelor solicitante de azil sau a celor cu statut de refugiat.

 

Întrucât scopul principal al Asociației ANAIS îl constituie protecția femeilor și copiilor victime ale violenței domestice, un avocat al Asociației le va prezenta elevilor tipurile de violență domestică și instrumentele de protecție împotriva violenței domestice, conform legislației în vigoare, serviciile de care pot beneficia victimele, etc.

 

Tot prin intermediul unui avocat al Asociației, elevii vor fi familiarizati cu prevederi legale privind protecția și drepturile copiilor, tipurile de acte ce pot fi încheiate de minori, modul în care pot formula o petiție, etc. De menționat este faptul că, pe lângă temele prestabilite, considerate de specialiști ca fiind de interes pentru elevi, se vor aborda și alte teme solicitate de aceștia, pentru fiecare în parte Asociația identificând persoane cu expertiză în domeniu, întrucât apreciem că informarea aduce “Plus valoare pentru copiii noștri”.