Luni – Vineri: 09.00 – 17.00
0736.380.879

Apasă aici dacă vrei să ieși rapid din pagină!

EXIT

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Text explicativ pentru butonul Click sau tasta ESC

am înțeles

În România, 1 din 4 femei a fost sau este captivă într-o relație abuzivă. Este un subiect prea puțin discutat. Oamenii nu reușesc să înțeleagă cât de greu este pentru femeile din România să scape din relațiile abuzive. Oamenii judecă usor cu observatii de genul: „De ce nu l-ai părăsit?!” Alții au ca pretext că sunt obosiți să audă despre subiecte „triste” și schimbă conversația sau canalul când sunt expuși cauzei noastre. PÂNĂ AICI!

În premieră, pe 30 mai, două radiouri își cedează frecvențele pentru a sprijini proiectul “Radioul Captiv” realizat de Cheil | Centrade pentru Asociația ANAIS

Campania a pornit de la un insight extrem de îngrijorător. În România, una din patru femei a fost agresată fizic sau sexual de partener sau de un fost partener, toate aceste femei fiind ținute captive în relații abuzive. Această captivitate este de cele mai multe ori neînțeleasă, iar realitatea victimelor distorsionată, ducând la acuzații că acestea ar accepta astfel de relații, în loc să le părăsească…

Timp de două ore, în loc de emisiunile și subiectele uzuale, se va vorbi exclusiv despre fenomenul violenței domestice și amploarea acestuia în România, se va intra în direct cu supraviețuitoare și ascultătoare care pot fi consiliate de către echipa ANAIS, care va răspunde la întrebări adresate de public în chat-ul emisiunilor, la numărul de WhatsApp – 0722206020. Coloana sonoră ce va acompania acest stunt va fi alcătuită din patru melodii noi, originale, compuse și interpretate de 5 artiste underground și mainstream din România: Alexandra Stan – supraviețuitoare, Norya, Lucia, Alma Nicole, Rockabella. Fiecare cântec este inspirat de o poveste reală a unei supraviețuitoare și poate fi ascultat pe canalul Asociației ANAIS de pe Spotify, intitulat “Puterea Eliberării”. Poveștile supraviețuitoarelor pot fi citite sau ascultate pe site-ul dedicat proiectului.

Prin acest gest, replicăm imposibilitatea ieșirii din relații abuzive sau a părăsirii agresorilor. Având în vedere că în prima jumătate a anului 2022 s-a înregistrat o creștere a numărul cazurilor de violență în familie raportate autorităților, campania și-a propus să tragă un semnal de alarmă asupra acestui fenomen și să arate că acest subiect nu mai poate fi ignorat sau contestat.

KISS FM este cel mai ascultat radio din țară, iar MAGIC FM este pe locul 5, astfel că, stunt-ul media din noapte de 30 mai și-a propus să captureze frecvențele ascultate de o audiență foarte mare, timp de 2 ore.